Waar ik in februari ben komen wonen is het straatbeeld de afgelopen maanden behoorlijk veranderd. De aanwezigheid van het coronavirus en de nodige maatregelen maakten dat de stad en ook onze straat leeg en stil werd. Niet of nauwelijks mensen op straat en de oplevering van een theater en uitgaanscomplex in aanbouw aan de overkant liep nóg meer vertraging op. Alles en iedereen ging in de ankers.

Vreemd genoeg staan een paar maanden later in de nabijheid van ons huis zeker 5 panden in de steigers. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ook dit te maken heeft met de veranderende omstandigheden en de aanpassingen die mensen maken.

Mensen blijken over een enorme opruimwoede te beschikken als je ze thuis vastpint. Tuincentra, bouwmarkten, weggeefhoeken, kringloopwinkels, marktplaats en milieustraten kregen het tijdens de ‘intelligente lockdown’ onverwacht enorm druk. Kennelijk kregen veel mensen tijd voor de dingen die zijn blijven liggen. Achterstallig onderhoud inhalen. En dus: Allen en iedereen ging in de steigers.

De vraag is of jij ook als mens die beweging in jezelf herkent: Van: in de ankers naar: in de steigers. Wat doet het met jou als je even stil staat of stil wordt gezet? Heeft je bovenkamer ook een zolder waar van alles nog staat wat je niet meer nodig hebt, moet wegdoen, kan herontdekken, los wil laten, verbeteren of vernieuwen?

Nadenken over het leven, de dood, ziekte kan het duwtje geven wat je nodig hebt om de boel eens in de steigers te zetten. Welke zaken ga je regelen waarvan je al jaren zegt dat het nodig is, maar er gewoon niet toe komt?

Groot onderhoud plegen aan je financiële huis is nodig, om ervoor te zorgen dat het de tand des tijds kan doorstaan. Meestal blijft het bij een leuk verfje en wordt het interieur een beetje opgeleukt. Nadenken over je financiële sterven, ziekte en regieverlies stel je liever uit. Maar het leven gaat gewoon door en alles aan je financiële leven is eindig. Het is goed om grondig onderhoud te plegen aan je woning en na te denken over hoe je zaken zijn geregeld als je de regie over je leven onverhoopt verliest of overlijdt. Dat zijn complexe vragen, die meer nodig hebben dan praktische, financiële en juridische antwoorden. Ze gaan over wat je echt belangrijk vindt, van wie je houdt, wie je vertrouwt en waar je prioriteiten liggen.

Klein onderhoud aan je woning, dat regel je gewoon zelf uiteraard, maar als er écht aan de constructie van je woning moet worden gewerkt, erken dan de behoefte aan professionele hulp en zoek contact met me via mijn site.

Mijn vertrekpunt? Geld en bezittingen zijn geen doel op zich, maar middelen om waarde te creëren. Waarde voor uzelf, voor uw naasten en voor de wereld om u heen. Ik brengt uw vermogen in verbinding met persoonlijke idealen en drijfveren. Ik geef uw geld betekenis en creëer naast financieel óók immaterieel rendement met uw vermogen.

 

Gertjan Brouwer

Juli 2020