Geachte relatie,

Al heel wat jaren adviseer ik u onder de naam ‘Uw Gesprekspartner’. Met ingang van vandaag is deze vervangen door een nieuwe naam: Passieva. Over het hoe en waarom van deze vernieuwing geef ik graag een korte toelichting.

U kent vast het citaat “What’s in a name?”, de vermaarde zin in het toneelstuk Romeo & Julia van William Shakespeare. De Engelse dichter wil ermee zeggen dat een naam er niet zoveel toe doet. “Ook al zou een roos anders heten, het blijft een heerlijk geurende bloem.” Dat klopt, zeker eind zestiende eeuw toen hij de regels dichtte.

Als het om bedrijfsnamen in de 21e eeuw gaat, zijn er echter wel wat nuances. Bedrijfsnamen zijn merknamen en belangrijk voor de profilering van ondernemingen, producten en diensten. Ze zijn een vlag die de lading moet dekken. Op dat punt raakte mijn naam ‘Uw Gesprekspartner’ (gedeeltelijk) achterhaald. Ik ben gesprekspartner, maar vooral vermogensbegeleider en register-executeur. Bovendien werk ik vooral voor gepassioneerde opdrachtgevers die meer verwachten dan een solide financieel advies. Daarom heb ik een nieuwe naam gezocht en gevonden: Passieva.

Passieva, waarom?

In Passieva smelten twee elementen samen: passie en passiva. Ons financieel advies is er voor mensen die hun vermogen met passie willen beheren en actief inzetten in lijn met hun overtuiging. Vermogen is voor mijn relaties geen doel op zich, maar een middel om doelen te realiseren. Voor zichzelf, hun naasten of voor de wereld als geheel. Zij begrijpen dan hun

vermogen, geld en bezittingen (in economische termen activa) in feite passiva zijn.  Middelen die we ontvangen en na ons aardse leven achterlaten. Vandaar, Passieva.

Nog een verandering: van Kampen naar Deventer

Recent is ons vestigingsadres veranderd vanwege een verhuizing van Kampen naar Deventer. Dit zijn onze actuele contactgegevens:

Passieva | Gertjan Brouwer

Noordenbergstraat 6

7411NL Deventer

E gertjan@passieva.nl

T 06 26 77 64 82