Kapitaalvlucht

Kapitaalvlucht

De echte kapitaalvlucht is vaak niet richting veilige fiscale havens, handige juridische constructen en de meest rendabele belegging. De échte kapitaalvlucht is dat jíj de kapitale vraag ontvlucht welke rol, welke bedoeling en welke waarde je toekent aan kapitaal in jouw leven?

Lees meer
Geld zat !

Geld zat !

Ook mensen met geld hebben last van tekort-denken. Ze hebben weliswaar geld, maar gaan ermee om vanuit de beleving van een tekort. Of van een toekomstig tekort. Misschien herken je dat wel: De verzamelwoede die nooit ophoudt, het idee dat je geen geld mag kwijtraken, de ‘verslaving’ aan de groei van je geld, het spel met de knikkers en eigenlijk altijd meer willen hebben dan een ander. genoegen nemen met je (financiële) leven levert hoe dan ook veel minder stress op dan je hele leven druk zijn met te doen alsof je tekort komt.

Lees meer
In de Steigers

In de Steigers

Waar ik in februari ben komen wonen is het straatbeeld de afgelopen maanden behoorlijk veranderd. De aanwezigheid van het coronavirus en de nodige maatregelen maakten dat de stad en ook onze straat leeg en stil werd. Niet of nauwelijks mensen op straat en de...

Lees meer
Crisis?

Crisis?

We komen tot stilstand samen. Het leven zoals we gewend zijn wordt doorkruist door een onzichtbaar virus. Zo beheersbaar en controleerbaar is ons leven kennelijk niet, al maken we onszelf dat vaak wijs. De gevolgen zijn ingrijpend. In ons sociale leven, onderlinge contacten, economische leven, voor onze bewegingsvrijheid en voor ons gevoel van veiligheid en zekerheid. Deze crisis, dit moment is een goede kans om in je lijf te voelen welke rol financiën in je leven spelen.

Lees meer